Tony Nourmand: James Bond Movie Posters (Boxtree. 2001)
En härlig bok för den Bond-intresserade och alla andra som gillar tjusiga teckningar. Här har vi en bok på 200 sidor i stort format som är späckad med bilder på officiella (utgivna och outgivna) postrar från James Bond-filmerna. Alla filmerna från Dr. No (1962) fram till och med The World Is Not Enough (1999) är med, inklusive 60-talets Casino Royale och 80-talets Never Say Never Again.

Det är bilder sida upp och sida ned. Det mesta i färg. Med uppgift om utgivningsår, land och mått och den aktuella filmens handling kort beskriven. Utöver filmaffischerna finns några reklambilder för några olika drycker, motorfordon, resmål etc. med anknytning till Bond och sist några rader om de olika konstnärer som skapat de affischer som hamnat i boken.

Skojiga bilder är t.ex. den spanska varianten av originalbilden till Diamonds Are Forever, där allt är sig likt bortsett från att kvinnorna visar mer av sina klänningar och följaktligen mindre hud och att den hand som strax under navelhöjd på Bond håller en näve diamanter lyfts till hjärttrakten. Och varför inte skratta åt den amerikanska bilden för filmen For Your Eyes Only, där armborstkvinnans läckra rumpa täckts av jeansshorts för att inte uppröra invånarna i de mest konservativa staterna. En läcker presentbok helt klart.