Chas Newkey-Burden: Paris Hilton Ett liv i rampljuset (Tivoli 2008)
(Paris Hilton Life on the Edge. 2007)

På 267 sidor får vi veta att Paris Hilton är född 17 februari 1981 och barnbarns barn till hotellkedjan Hiltons grundare, Conrad Hilton. Som sådan är hon arvtagare till många sköna miljoner dollar, van att hamna i rampljuset och som det verkar, rätt nöjd med att vara där också. Paris har pysslat med många saker trots sin ringa ålder. Hon driver egna företag, har släppt en skiva (där hon faktiskt sjunger själv!), varit modell, designer, skådespelare i film och TV-program osv. Hon dyker upp på röda mattan, frotterar sig med andra kändisar och lever livet som ung, ofantligt rik och bortskämd.

Genombrottet som kändis kom väl med TV-såpan A Simple Life där Paris och (då) bästa kompisen Nicole Richie skulle leva vardagsliv hos främlingar och prova på helt vanliga jobb och sen dess har mycket handlat om pojkvänner, hemmagjorda sexfilmer på avvägar och tja, kanske inte så mycket mer.

Här slänger författaren ihop lättläst skvaller om Paris, skvaller han snappat upp på Internet, fått höra av andra personer eller rentav läst i böcker eller kändispress. Det är synnerligen tveksamt om han någonsin träffat Paris och detta kan nog knappast anses som en auktoriserad biografi, mer en samling skvaller och en rätt ytlig beskrivning av hennes olika göranden.

Här skrivs som sagt om hennes olika projekt på senare tid, lite om filmer, fester, modelljobb och ännu mer om fester och olika pojkvänner. Berättelsen saknar på intet sätt mängder med namn på så kallade kändisar av varierande dignitet eller varumärken. Ja, man förstår liksom hur fint och tjusigt, elegant och snuskigt dyrt nånting är, eller för den delen hur rik och mäktig och värd att beundra någon annan är

Det hela är såklart ytligt och som bäst måttligt intressant. Det mesta mellan pärmarna kan du säkert snappa upp själv genom att Googla på Paris Hilton och läsa på Internet. Det som verkar ha skakat henne mest i livet var domen för rattfylla och hotet om 45 dagar i fängelse. 45 dagar som blev 23 dagar som till slut bara blev 3 dagar innan hon fick sitta av resten hemma! Särbehandling för kändisar? Nej, inte då.

Utöver 267 sidor text finns här 8 sidor färgbilder och det är kanske bilderna som är bokens behållning, hon ser ju inte så dålig ut, Hiltontösen.