Kate Morgenroth: Fångad av ondskan (Albert Bonniers Förlag 2000)
(Kill Me First. 1999)

Merec, professionell lönnmördare, tar sig tillsammans med några vänner in på ett sjukhem och börjar mörda personal och patienter. Endast två personer tillåts leva.

Gamla Rose lämnas kvar för att lämna en videokassett med de inspelade händelserna till uppdykande journalister och Sarah, just nyanländ, tas med som gisslan. Nu planerar Merec att utsätta Sarah för hemsk tortyr, filma detta och skicka det till TV-stationerna. Så sker också och filmerna gör Sarah till både kändis och hjältinna. Merec är mest förundrad över hur denna kvinna står ut och funderar på vad mer han kan göra.

Och i samma veva som FBI-agent Tresler får upp ett spår efter Sarah, Merec och hans gäng får han också veta att det faktiskt finns en agent i Merecs egna led. Men även Merec får kännedom om detta och det resulterar naturligtvis i mer våld.

Lättläst och en lagom spännande debutbok av en ung kvinna. Kanske med väl tunn handling, men man vill ändå inte släppa den och det är ett gott betyg. Och döm om min förvåning när jag fann att Sarah var drygt 50 år, inte den unga tjej jag trott av baksidestexten att döma. Men det gjorde Sarahs och Merecs relation än mer intressant. Boken är inte som andra thrillers. Så läs den. 299 sidor.