Brad Meltzer & Ed Benes: Justice League of America: The Tornado´s Path (DC Comics 2007)
Meltzer bjuder på en spännande story och Benes på makalösa superhjälteillustrationer. Wow, vilka kraftfulla män och kvinnor, så här skulle man kunna teckna…

Batman, Superman och Wonder Woman träffas och diskuterar andra superhjältar. Vilka bör erbjudas plats i den nya uppsättningen hjältar i Justice League? Visst måste det väl finnas en sådan sammanslutning figurer som skyddar mänskligheten mot onda krafter!?

Samtidigt försöker deras gamle kamrat, androiden Red Tornado få till ett verkligt liv tillsammans med personerna han älskar. Han vill överge sin robotkropp och placera sitt medvetande i en människa.

Red Tornado får hjälp med denna process men de som hjälper honom är kanske inte helt att lita på? När det hela är fixat har han krafterna kvar men lever i en vanlig dödlig kropp. Fast det är å andra sidan allt han önskat. Nu kan han känna lukt och smaker och har egen kroppsvärme…

Tyvärr stjäl någon hans gamla kropp och plötsligt återuppstår en riktigt hemsk och kraftfull fiende från förr – Amazo!

Mängder med hjältar dyker upp, somliga letar efter Red Tornados robotkropp, andra efter saknade amuletter eller slåss mot skurkar.

Den nye Amazo är en svårslagen motståndare och Solomon Grundy gör sitt bästa för att döda den nye, mänsklige Tornadon. Black Canary, Green Lantern och Arsenal slåss mot dussintals Tornado-kopior och Batman, Superman och Wonder Woman fortsätter att diskutera och rösta kring vem som skall bli en ny medlem i gänget och vem som inte är uppgiften mogen…

En del figurer som far förbi är för mig såklart mer bekanta en andra men nya skurkar och hjältar säger jag inte nej till att få lära känna. Överlag är detta en mycket härlig läsupplevelse. Och de där illustrationerna… wow igen!

210 sidor serier (Justice League of America #1-7, 2006-2007), några blad med olika omslagsillustrationer och därefter dissekerar Meltzer och Benes sin egen skapelse och kommenterar särskilda händelser och bilder.