Angela Marsons: Tysta rop (Lind & Co 2017)
(Silent Scream. 2015)

Teresa Wyatt drunknar i badkaret. Tom Curtis super sig till döds. Arthur Connop blir påkörd. Det ser först ut som en massa olyckor men visar sig förstås vara noga planerade överfall och mord.

Mordserien tar dessutom sin början i samband med att professor Milton till slut fått tillstånd till att göra utgrävningar efter gamla mynt på den tomt där ett gammalt barnhem en gång i tiden legat.

Utgrävningarna avslöjar snart ett skelett efter en ung flicka, och sedan ett till... och ett till... Dessutom visar sig samtliga mordoffer ha en eller annan koppling till nämnda gamla barnhem!

Det blir kriminalkommissarie Kim Stone och hennes närmsta partner Bryant som måste avslöja alla de hemligheter som det gamla barnhemmet ruvar på. Fast en eller flera mördare härjar fritt och verkar vilja annorlunda.

Kim Stone är en polis värd att följa framöver i kommande titlar. Hon är en före detta barnhemsflicka själv och brinner lite extra för de här stackars döda flickorna. Vidare har hon ett direkt sätt som ofta retar upp chefer, vittnen och andra. Det här var en lagom lättläst, rätt spännande berättelse med en överraskande vändning på slutet. Sagan är 397 sidor lång och betygstrean för det hela går åt det starkare hållet.
Angela Marsons: Farlig lek (Lind & Co 2018)
(Evil Games. 2016)

Kommissarie Kim Stone och hennes kollegor häktar Leonard Dunn, misstänkt för sexuella övergrepp på sina döttrar. Frågan är om han kommer att åka fast och få fängelsetid eller om han blir friad nu när några poliser spöat honom i häktet. Beslagtagna filmer verkar också visa att där funnits någon mer än pappan i rummet...

Doktor Alexandra Thorne lever gott på de stora summor olika patienter betalar för hennes terapitjänster. Doktorn njuter också av att manipulera sina klienter och ser helst att de inte blir friskare överhuvudtaget. Nu har hon till exempel fått våldtäktsoffret Ruth att hugga ihjäl mannen som för flera år sedan överfallit henne. Ja, Alex lurar gärna sin omgivning för egen vinning och för nöjes skull. Hon förmår fler patienter att begå otäcka handlingar...

Kommissarie Stone får ta hand om utredningen av våldtäktsmannens död och kommer förstås i kontakt med både Ruth och doktor Thorne och senare också fler utsatta individer, patienter till doktor Thorne. Snart blir det en kamp mellan Kim och Alex, vilken kvinna skall stå som segrare?

Marsons har fått fart på sin serie om Kim Stone. Det här var 412 rätt spännande och lättlästa sidor, jag bjussar på en hyggligt stark betygstrea.