John Marsden: I skymningens land (BonnierCarlsen 2000)
(The Night is for Hunting. 1998)

Ellie och vännerna gömmer sig i Stratton och gör sitt bästa för att hålla sig undan från gänget med de vilda barnen. Fast när Ellie ser smygande soldater som är på väg att fånga barnen måste hon förstås ingripa och snart är de alla inblandade i en ny strid. Och den här gången tvingas de fly tillsammans med en massa besvärliga småbarn, som gråter, tjurar och vägrar att lyda eller lita på någon alls.

Ellie, Homer och de andra tror sig vara säkra i det gömda lägret i Helvetet, men så är inte fallet. Fienden närmar sig... Och barnen gör inte som de är tillsagda och det blir stökigt och farligt. Igen och igen.Vilda motorcykelfärder, skottlossning, ilska, skräck, sorg och trötthet. Hur spännande som helst, alla 248 sidorna.
John Marsden: På andra sidan gryningen (BonnierCarlsen 2000)
(The Other Side of Dawn. 1999)

Ellie och Homer får kontakt med överste Finley. Det kommer en helikopter till en plats inte långt från Helvetet och ned dimper Ryan, soldat med massor med utrustning. Nya Zeeländarna önskar mer hjälp av våra vänner. Krigets slut närmar sig. Kan gänget kanske ta och skapa lite mer oreda, förstöra lite mer, spränga några viktiga fiendeställen till?
Nja, nej, inte släpandes på alla småbarnen. Så somliga av dem tvingas in i helikoptern som lyfter och far tillbaka till trygga marker. Ellie och vännerna skjuter ihjäl fiender och ger sig iväg, nu lastade med rejält med vapen och sprängmedel. Fiendetrupperna samlas för den sista striden och de färdas med tåg genom landet. Ja, så Ellie och de andra beslutar sig för att spränga det och spåren i luften! Det går åt skogen, fiendesoldater finns överallt. Gruppen skiljs åt och Ellie hamnar i fångläger... 336 sidor som inte är de sista. Marsten har skrivit fler böcker i serien. Härligt! Jag bara måste läsa vidare.