Anna Mannheimer: Mitt liv som gift (Brombergs 2015)
Här kommer 175 lättlästa sidor på vilka Anna Mannheimer berättar om sitt liv som gift. Anna är hustru till komikern Peter Apelgren och de båda har varit gifta i 10 år. Här bjuder Anna på tips på hur man hittar rätt man och berättar hur och var hon sover som bäst. Hon bjussar också på äktenskapets plus och minus och ett enkelt irritationstest.

Hon listar kvinnor hon skulle vilja vara kompis med och presenterar de vanligaste penisnamnen. Det handlar om sex, fredagsmys, olikheter, katten, uppfostran och Peter. Ja, mannen i förhållandet är förstås med nästan lika mycket som Anna, vi får helt enkelt väldigt mycket info om honom också. Han berättar förresten för Anna hur hon skall bete sig för att bli en riktig dam.

Hela boken är uppbyggd kring många mycket korta kapitel. Det blir Bråk, Surandet, Styvmor. Drömfamilj, Narkotikasprutor, Bolibompasex, Mat och mycket mer.

Allt riktigt personligt och somligt lite småskojigt, både Anna och Peter framstår här som ganska vanliga och riktigt sköna, mysiga personer.

Varvat med de här olika ämnena som Anna dyker ned i kan vi också, här och där, läsa dagboksanteckningar där Anna räknar ned till premiären av hennes och makens första gemensamma show, Gift-ett livsfarligt ämne.

Peter är en samlare, Anna en slängare. Roligast i boken är när Anna inför ihopflyttandet med Peter gör sig av med gammalt arvegods och Peter strax efter att de blivit sambos köper tillbaka sakerna från en second hand-butik för dyra pengar. Haha, det är humor det!