Lotta Sjöberg: Bebis-bekännelser (Bokförlaget DN 2005)
Sjöberg ger här en tecknad guide till graviditet och föräldraskap för nybörjare. 170 sidor beskrivningar som förstås kanske både skrämmer och roar. För den som inte direkt är nybörjare är detta en stor portion igenkänningshumor.

Det är glädje och förväntan, stor spänning, lite oro. En förändrad kropp, en förändrad relation. Mat- och sovvanor, namnbeslut, shopping, förlossning och mycket mer. En massa glädje och kärlek.

Allt alltså skildrat med träffsäkra svartvita teckningar. En stor bild och en textrad per sida ungefär.
Lotta Sjöberg: Det kan alltid bli värre (Galago 2014)
Detta skall visst vara en svartsynt humoristisk uppgörelse med ett evigt mörker inombords. Ah, ett mörker inombords, stress och press, depression och ångest… Det låter inget skoj, och är det såklart inte i verkligheten, men de här skämtteckningarna är verkligen ofta ”på pricken”.

Ja, Lotta Sjöberg ritar och berättar. Kanske har hon också broderat lite? Här finns en del bonader, tavlor och kuddar med festliga budskap.

Det handlar om att vara lycklig, att vara glad, att bli någon. Man skall vara utvald, man skall vinna, man skall göra karriär, vara snygg!

Och titta så det verkligen blev…

Tycker du att man kan skämta om allt kommer du att gilla den här boken. Träffsäkert i mina ögon!

176 lättsmälta sidor. Glöm inte att kolla Facebookgruppen Family Living, the true story, som Sjöberg ligger bakom. Ibland behöver man ett gott skratt… Skadeglädje är den sanna glädjen. Alla andra har det inte nödvändigtvis mycket bättre än du!