Magnus Ljunggren & Mats Vänehem: Hemska Harald (Bonnier Carlsen 2010)
Somliga tror att det är vinden som tjuter. Andra hävdar bestämt att det är ett spöke! Det blir Riddarskolans lärare Rodrick som får berätta för barnen om hemska Harald, den elakaste riddaren som någonsin funnits. Nu verkar han visst spöka i riddarborgens källare...

Egon och Fiona ger sig iväg ned i de mörka gångarna under borgen för att finna och be Harald att sluta skrämmas. De hittar endast ett huvud. Spöket Harald gråter och sörjer sin försvunna kropp. Barnen börjar leta så att en komplett Harald skall kunna ge sig iväg till sin grav och få vila i frid.

Mörka gångar, skelett, spindelväv och avhuggna huvuden. Det här blir en smått makaber och ganska skrämmande historia, kanske inte helt lämplig för de yngsta läsarna. 61 sidor.
Magnus Ljunggren & Mats Vänehem: Fest i borgen (Bonnier Carlsen 2011)
Riddarborgen fyller 350 år. Det skall firas. Trollkarlen Zalabim skall underhålla med stor magishow. Egon, Fiona och Urban ser jättemycket fram emot hans besök. Zalabim är ju en berömd magiker. Fiona och Urban utses till trollkarlsassistenter, stackars Egon får bara släpa på Zalabims stora och tunga väska. Fy så orättvist! Det blir Egon som listar ut att Zalabim är på besök för att stjäla kungens juveler. Kan Egon stoppa den lurige trollkarlen?

Med en trollkarl i berättelsen fanns alla förutsättningar för en extra spännande historia. Tyvärr blev det en av seriens svagaste och minst intressanta, rentav en lite rörig saga på 61 sidor.
Magnus Ljunggren & Mats Vänehem: Jättarna anfaller (Bonnier Carlsen 2012)
Marken skakar. Det är jättarna Ymer och Hymer som vaknat av kyrkklockornas dån. Nu vill de förstöra klockan och de beger sig mot Borgen på sitt uppdrag. Egon, Fiona och Urban är i skogen och hör jättarnas planer. Nu måste de varna alla därhemma!

Fiona blir snabbt infångad av Ymer och stoppas ned i jättens ficka. Egon och Urban springer raskt hemåt fast läraren Rodrick vill inte lyssna på de små pojkarna. Det finns ju inga jättar, väl? Kungen däremot rustar för strid. Alla riddarna skjuter både pilar och kanonkulor mot de båda jättarna. Det verkar inte stoppa dem alls. Hur skall Fiona kunna räddas? Hur skall folket i Borgen kunna klara sig? Det blir lille Egon som räddar alla, i skepnad av Jätten Jättestor! 61 sidor.
Magnus Ljunggren & Mats Vänehem: Äventyr i borgen (Bonnier Carlsen 2012)
Det här är en samlingsvolym som på 187 sidor samlar de enskilda böckerna Den hemska draken, Det magiska svärdet samt Den vilda galoppen. Läs mer om de olika äventyren under sina respektive egna poster här på sidan. Det är naturligtvis utmärkt att få flera roliga äventyr tillsammans i en och samma bok. Det sparas plats i bokhyllan och säkerligen kan du hitta boken till ett bättre pris än vad de tre sagorna kostar var för sig. Och det är bra sagor och snygga illustrationer. Toppen!
Magnus Ljunggren & Mats Vänehem: En egen drake (Bonnier Carlsen 2013)
Riddarskolans elever är ute och fäktas i det fria. Det kommer ett skyfall och alla tar skydd i en närliggande grotta. Därinne finns ett stort ägg som Fiona trots läraren Rodricks varningar tar med sig hem. Det är ett drakägg och ut kan det såklart komma en livsfarlig drake! Därtill finns det säkert en stor drakmamma som lurar i faggorna.

Ägget kläcks och ut kommer mycket riktigt en äkta eldsprutande drake. Fast den verkar mest vara liten, ganska snäll och inte så farlig. Barnen kallar den Plutten.

Men Plutten växer supersnabbt, sprutar allt mer eld och vill ut och flyga. Snart kan han såklart inte gömmas inne i Borgen. Barnen måste smuggla ut honom på något sätt. Och en dag tittar också drakmamman förbi. 61 sidor.