Linda Howard: Spårlöst försvunnen (Bonnierförlagen 2006)
(Cry No More. 2003)

Milla är på torget med sin bebis när den lilla pojken kidnappas. Han skärs helt enkelt loss ur sin bärsele och bärs bort i folkvimlet. Kvar ligger mamman svårt knivskuren.

Många år senare är sonen fortfarande borta och Millas äktenskap med David upplöst sedan länge. Pappan har fått en ny familj men Milla har egentligen inte lyckats gå vidare. Hon har alltsedan det hemska inträffade aldrig gett upp hoppet om att en dag få återse sin son. Hon har grundat Finders, en organisation som söker efter försvunna personer, främst barn och ungdomar, och hon har aldrig slutat söka efter sonen Justin.

Nu får hon äntligen ett tips som möjligen, möjligen skulle kunna kasta lite ljus över vad som hänt med hennes pojke. Med all den fanatism hon besitter tänker Milla göra allt hon kan för att få veta vad som hänt och finna de skyldiga. Även om det innebär att liera sig med den hemske mexikanen Diaz…

Detta är, trots sitt mycket hemska tema, kanske ändå inte så mycket av en thriller som en moders envisa kamp för sin son. Därmed inte sagt att det hela är dåligt, inte då. Jag blev allt tvungen att fälla en tår eller två, vissa bitar berörde… Jösses, vilken tragik, vilken plåga. Naturligtvis finns där också ett inslag av romantik och hopp. Den hemske Diaz är kanske inte riktigt så hemsk som alla säger. Eller? 367 sidor.
Linda Howard: En stilla hämnd (Bonnierförlagen 2006)
(Kiss Me While I Sleep. 2004)

Lily Mansfield är CIA-agent och en rätt duktig sådan men när hon får reda på att hennes allra bästa vänner troligen mördats ger hon sig sjutton på att hämnas på den skyldige. Vännerna verkar av någon anledning ha sprängt ett laboratorium för maffiabossen Salvatore och denne har med största sannolikhet såklart låtit mörda dem som vedergällning. Nu skall Salvatore få igen!

Olyckligtvis verkar maffiabossen vara hemlig angivare åt just CIA och är därför i allra högsta grad ett skyddat objekt, något som Lily såklart inte kan bry sig om. Salvatore måste själv dö för det han gjort mot hennes vänner. Hon iscensätter sin plan för att närma sig den hårdbevakade mannen och lyckas faktiskt ta livet av honom, bara för att nu få Salvatores son efter sig…

Och inte nog med det, CIA skickar ut sin allra bästa agent efter Lily som nu verkar agera på eget bevåg. Lily måste stoppas.

I samma stund som CIA-agenten Lucas Swain kommer in i handlingen förstår man att han kommer att få det svårt att oskadliggöra Lily. Så snart de träffats slår det gnistor om dem och förr eller senare kommer de säkert att få ihop det...

332 lättlästa och hyggligt spännande sidor, en lagom mix av action, hemligheter och romantik.