Dennis Lehane: En mörk välsignelse (Albert Bonniers Förlag 2010)
(Moonlight Mile. 2010)

Privatdetektiverna Patrick Kenzie och Angela Gennaro är tillbaka, den här gången som gifta med varandra och föräldrar till lilla Gabriella. Det är kärva tider i Boston för våra vänner. Familjen har ont om pengar och Patricks försök att få ett fast arbete som utredare och problemlösare hos något storföretag verkar inte gå i lås.

Så en dag dyker Beatrice McCready upp och vill ha Patricks hjälp med att finna hennes försvunna släkting, Amanda 16 år. Amanda har varit försvunnen förr. I boken Gone, Baby, Gone var hon bara fyra år och hade kidnappats.

Patrick letade upp henne och kunde återlämna henne till mamman. Det var kanske inte hans mest lyckade uppdrag och frågan är om det verkligen slutade lyckligt då men visst, han kan säkert finna henne igen.

Frågan nu är ju om hon blivit kidnappad på nytt eller faktiskt håller sig undan av eget val, av någon okänd anledning.

Patrick börjar leta efter Amanda och är snart involverad i ett nytt knivigt fall. In i berättelsen kommer såväl skumma socialarbetare som ryska maffian och det hela blir väl sådär måttligt spännande.

Åren har gått och kanske både Lehane och Patrick Kenzie har det bästa bakom sig? Patrick är i alla fall kanske inte längre den allra bästa utredaren och detta är måhända det sista vi ser av honom. 368 sidor.