Rachel Lee: Ödesdigert beslut (Richters 1998)
(A Fateful Choice. 1996)

Jennifer Fox har förlorat sin man och sina barn i en flygolycka. Nu står hon inte ut med att ensam vara kvar. Sorgen är för stor och smärtan likaså. Hon vill inte leva längre. Så vad gör man då?

Självmord vore för plågsamt för de efterlevande släktingarna och vännerna. Kan hon tas av daga så att det ser ut som om hon är ett slumpartat offer för en mördare, ja då är allt grönt. Jennifer besöker skumma krogar i syfte att finna någon som kan känna någon som kan känna någon som kan sätta henne i kontakt med en mördare. En mördare som kan ta livet av henne.

Och hon lyckas. En kväll ringer en man och ber om information om offret. Mördaren och Jennifer gör upp om överlämning av pengar och information. Och så är dödsdomen så att säga undertecknad. Nu, snart, skall mördaren se till att hennes lidande får ett slut.

Men strax efter det att mordkontraktet är utlagt får Jennifer veta att hennes familjs död inte var en olycka utan ett medvetet sabotage mot makens flygplan. Nu vill hon förstås i alla fall leva länge nog för att hämnas sin familjs död, men hur stoppar man en kontrakterad mördare man inte känner?

Upplägget på berättelsen är riktigt spännande och det är rätt OK. Tyvärr blir det på sina håll sliskigt sockersött när Mannen med stort M skall rädda Jennifer undan mördaren. Naturligtvis har han själv sorg efter en saknad fru och dotter och när nu båda är ensamma och ledsna, vad kan vara mer väntat än att de snart har heta känslor för varandra? 316 sidor.