Will Lavender: Blind lydnad (Damm Förlag 2008)
(Obedience. 2008)

Studenterna som skall läsa logik och argumentationsanalys på universitetet har misslyckats med att få fram någon information om sin kursledare. Ingenstans finns några riktiga bilder på mannen ifråga. Antingen saknas hans foto i skolkatalogerna eller också ser man bara en skymt av hans arm eller en hand. Det är nästan som att professor Williams vill retas med sina nyfikna elever...

När han så dyker upp i lektionssalen ger han genast klassen en uppgift. De skall med logiskt tänkande och god analytisk förmåga hitta den försvunna flickan Polly. Professorn skall dela ut en del ledtrådar och sen är det bara för studenterna att lista ut var hon finns. De har 6 veckor på sig att finna henne, sedan kommer Polly att mördas!

Klassen tycker såklart att detta är en synnerligen annorlunda och minst sagt bisarr uppgift. Somliga tycker att detta är spännande och börjar genast fundera kring professorns ledtrådar, andra är mer kallsinniga till uppgiften. Inom kort har mysteriet Polly tagit över minst tre studenters liv. Snart är de inte riktigt säkra på att detta är ett påhittat fall...

Och är det den udda läraren som är en mördare som vill glänsa? Via e-post kommer ledtrådar men också hotelser. Alla inblandade verkar bära på hemligheter och vem vet verkligen vad som är sant eller uppdiktat? Någon eller rentav alla verkar fara med osanning. Eller kanske inte.

Baksidestexten på Will Lavenders debutbok lockade och lovade mer mysterium och spänning än vad det nu blev. Som helhet blev dessa 305 sidor en rejäl besvikelse. Bitvis segt, klen spänning och så mycket udda mysterium att det bara blev blaha blaha. Synd på en så fräsch idé och ett annorlunda upplägg.