Jeff Kinney: Dagbok för alla mina fans #13 På hal is (Bonnier Carlsen 2018)
Diary of a Wimpy Kid: The Meltdown. 2018)

Vill man vara riktigt snäll kan man säga att berättelsen på dessa 224 sidorna precis räcker till en mycket klen betygstrea. Vill man istället vara ärlig får man sätta en tvåa och säga att detta var ett riktigt trist sammelsurium om precis ingenting alls.

Temat är som titel och omslagsbild antyder vinter och kyla men på verklig is befinner sig aldrig vår huvudperson Greg. Däremot ägnar han och kvarterets ungar sig åt ett snöbollskrig på bokens sista 60 sidor.

Dessförinnan har vi kort fått bekanta oss med områdets övriga barn och sett bröderna Heffley bråka om en filt. Det är kallt ute, det är kallt i skolan, det är kallt hemma. Alla gör vad de kan för att hålla värmen eller få befinna sig i den...

Det är vilse i skogen, det är äckliga strumpor, saknade batterier till fjärrkontrollen, en försvunnen gris, snöskottning och ett skolarbete om Malta. Allt förstås kryddat med en mängd illustrationer, Greg och hans kamrater som svartvita streckgubbar överallt, vilket gör läsningen synnerligen snabb och enkel.

Så synd bara att jag inte tyckte detta var så värst skoj. Hade detta inte varit bok nummer 13 i serien hade jag sagt att detta var en ren dussinbok, haha.