Alex Kava: Skrivet i blod (Mira/Harlequin Bestseller 2007)
(A Necessary Evil. 2006)

Några ungdomar spelar våldsamma dataspel över Internet och namnger sina tilltänkta offer. Men det är inte bara i spelet dessa personer dödas. Snart börjar i spelet namngivna personer mördas i verkliga livet.

En katolsk präst knivhuggs till döds på en flygplatstoalett och en mapp med hemliga dokument försvinner. FBI-agent Maggie OŽDell kallas in för att sätta samman en gärningsmannaprofil. Snart mördas fler präster och det ser ut som att någon faktiskt tror sig göra gott – prästerna verkar alla ha det gemensamt att de anklagats för att ha förgripit sig på småbarn.

I Sydamerika gömmer sig fader Keller. Han har mött och jagats av Maggie OŽDell tidigare i samband med en barnkidnappning och tvingats fly landet för att undgå straff. Nu får han ett meddelande som utan tvekan tyder på att fader Keller skall bli nästa offer på en mördares lista. Fader Keller tvingas kontakta OŽDell och be om skydd.

Maggies väninna, psykologen Gwen, får mystiska gåvor, brev och kartor. När Gwen följer de instruktioner hon fått finner hon halshuggna kvinnolik spridda runtom i staden. Gwen misstänker att den skyldige är Rubin Nash, en av hennes egna patienter. Av någon anledning väljer Gwen att hålla tyst om vad hon vet och ringer anonyma samtal till polisen för att berätta om de funna liken.

Ja, här är det fullt upp för de inblandade. Det är nästan väl mycket att hålla reda på, och kanske att det hela vunnit på att hållas något mindre omfattande. Både tempo och spänning hade gärna fått vara snäppet högre, även om det är både lättläst och helt okej som det är nu. Flera av figurerna är personer man känner igen från tidigare Maggie OŽDell-böcker. 412 sidor och stark trea i betyg.