Stephen Jones: Creepshows. The Illustrated Stephen King Movie Guide (Billboard Books 2002)
Nästintill 200 sidor om de filmer och TV-serier som gjorts baserade på Stephen Kings skrivna verk. Det börjar med Carrie och avrundas med Hjärtan i Atlantis och Stephen King´s Rose Red.

Och så har vi olika personers kortfilmer, studentarbeten, musikaler, radiopjäser också. En titt på planerade kommande filmer och de som en gång varit på tapeten och lagts ned får vi också. Här finns några rader om de personer, aktiva framför och bakom kameran, som varit delaktiga i mer än ett Kingprojekt, en lista över Kings skrivna verk, intervju med King och lite annat.

En hel del text kring filmerna är det, kring somliga en sida, runt större, mer framgångsrika filmer 3-4 sidor text och bilder. Ungefär lika många färg- som svartvita bilder är det och det hade nog allt känts som ett mer exklusivt verk med fler färgbilder. Sen saknar jag ett betygssystem på filmerna. I löpande text skriver Jones en massa om filmernas högst varierande framgångar hos recensenterna, hos honom själv och vad King själv tyckte om vad andra gjort med hans böcker på vita duken. Det hade varit roligt att kunna se mer konkret vad de verkligen tyckte om verken, och kunna rangordna dem. Nu har man ingen känsla för vilken som är favoritfilmen, eller värsta bottennappet.

Boken kunde varit mycket bättre, men får väl sägas vara oumbärlig för de riktiga King-fansen. Inte visste jag att det gjorts hela 5 uppföljare till Children of the Corn. Eller var det sex?