Geoff Johns & Ivan Reis: Justice League – Trinity War (DC Comics 2014)
Den här rejäla seriesamlingen omfattar en mängd olika serietidningar och har följaktligen många olika upphovsmän. Johns står som förstanamn bland fem-sex manusförfattare, Reis först bland illustratörerna. Dessa finns det ett tjog av men de ritar bra allihop, det mesta är riktigt, riktigt läckert att titta på.

Storyn är spännande och intressant men en aning utmanande och lite spretig (vad annat vore väl att vänta med olika tidningar och huvudpersoner och författare…?), dessutom, som så ofta, blir det äventyr både i den verkliga världen och i andra domäner. Vi har figurer såsom Deadman och The Phantom Stranger här och de kan röra sig i, och visa oss, ”andra världar”… om man säger så. Lägg till detta magi, händelser från förr och saker och ting som kan hända eller aldrig var… Typ, vad som helst kan hända i Trinity War!

Grundstoryn är i alla fall att Pandora öppnar en box och släpper loss elände över världen. För att sedan försöka häva förbannelsen och dessutom själv få en bättre tillvaro så vill hon ha hjälp med boxen. Nu sägs det att endast den som är ”strongest of heart” eller möjligen ”darkest of heart” kan öppna den.

Den allra starkaste måste ju vara Superman men han lyckas inte alls. Istället blir han som förbytt, börjar puckla på Shazam för att sedan döda Dr. Light. Eftersom den gode Superman uppenbarligen misslyckats vänder sig Pandora till en elaking istället. Vandal Savage gör ett försök han med, bara för att misslyckas han också…

Superhjältar står som spön i backen. Justice League, Justice League of America och Justice League Dark är alla med och bråkar med varandra. Här finns det gott om härliga slagsmål, samarbeten och missförstånd. Hjältar byter lojaliteter och vänner blir fiender.

Skall den där boxen verkligen öppnas eller helst förbli stängd? Vem har rätt och vem har fel? Olika figurer dyker upp och påstår somligt men mycket är i sanning oklart.

Gott om action är det dock, och snyggt och färgglatt likaså. Det allra sämsta är väl att det hela trots 315 sidor slutar med en rejäl cliffhanger. Ytterligare en grupp trikåklädda karaktärer gör entré. The Crime Syndicate tittar in för att ta över världen…

Och hur det går får man inte veta här. Synd. (Läs senare nummer av Justice League och/eller Forever Evil för att få veta det.) Men så här långt var det full fart och häftigt värre!

Här samlas äventyr från Justice League #22-23, Justice League Dark #22-23, Justice League of America #6-7, Trinity of Sin: Pandora #1-3, Constantine #5, Trinity of Sin: The Phantom Stranger #11 samt The New 52 Free Comic Book Day Special 2012. Varierat och omfattande, men häftigt… Superhjältar är allt bra coola!