James Anderson: Dödsängeln (Wahlströms 1984)
(Angel of Death. 1978)

Kriminalöverintendent Alec Webster lämnar Scotland Yard och accepterar en tillfällig anställning som livvakt åt 23-åriga Irene Roussos. Uppdragsgivaren är pappan, den stenrike grekiske skeppsredaren George Roussos. Han vill ha någon som håller ett öga på dottern under en kryssning i Karibien. Pappan har mottagit vissa hotelser…

Alec kan inte gärna säga nej. Det är bara ett dussin människor med på kryssningen och att skydda dottern mot kidnappare skall väl inte vara helt omöjligt. Dessutom lockar förstås ett fett arvode och veckor i en fantastisk ny miljö.

Passagerarna utgörs av en handfull tjänstefolk, familjen Roussos samt deras medbjudna vänner. Om nu George har rätt måste en av dem vilja hans lilla flicka något ont, vilja använda dottern för att komma åt hans pengar… Men så kan det väl inte vara?

Jodå. Snart sker ett överfall, många blir förgiftade. Alec Webster får sätta sina små grå celler i arbete. Skall han hitta den skyldige innan han själv stryker med?

Dödsängeln är en lättläst bok i sann Agatha Christie-anda. Ett brott, många misstänkta, alla ombord går och misstänker varandra. På yachten finns en mördare. Vem? 240 sidor.