Harold King: Operation Hahnemann (Bra Spänning 1986)
(The Hahnemann Sequela. 1984)

Forskarlaget har lyckats hitta ett sätt att bromsa åldrandeprocessen och skänka människan tjugo, kanske 40 eller 60 år till i livet. I största hemlighet erbjuds behandlingen till ett stort antal rika personer, politiker, idrottsstjärnor osv.

Naturligtvis tillstöter komplikationer. Efter ett antal finfina år med mycket långsamt åldrande verkar processen i stället accelerera åldrandet och folk börjar dö, bra mycket fortare än någon velat eller kunnat räkna med. Det hela måste givetvis tystas ned, hemlighållas. Men nu har forskarna möjligen gjort ett nytt genombrott, kanske funnit lösningen på problemet. Allt behöver kanske inte sluta i katastrof.

Det är då forskarlaget och deras färska och topphemliga vetenskapliga dokument stryker med i en flygplanskrasch. Endast Stuart Townsend överlever men med svåra skador, livet hänger i en skör tråd.

Mannen behöver tillfriskna så att han kan avslöja forskarnas senaste kunskaper, Townsend behöver ett nytt hjärta. Bäst för alla är ett perfekt matchande hjärta, ett som inte riskerar att stötas bort. Ett sådant finns i bröstet på Townsends egen tvillingbror. David Townsend skall hittas och hans hjärta skördas. Det gör mer nytta hos forskaren Stuart.

David kidnappas men inser att något är mycket, mycket fel och flyr för livet... 351 sidor lättläst spänning i en rätt otrolig historia om medicinska framsteg som låter som science fiction och hänsynslösa män som inte drar sig för något för att få som de vill...