Måns Gahrton & Johan Unenge: Dammråttornas tappra riddare (Hotell Gyllene Knorren #9) (Bonnier Carlsen 2011)
Pappa Roger lägger inte all sin kraft på att ta hand om Hotell Gyllene orren. Nej, han fortsätter också sälja dammsugare med stort engagemang. Roger har målet klart för sig. Han skall sälja 1000 dammsugare och bli den första svensken som blir dubbad Riddare av Dammråtteorden, något bara en handfull säljare i världen lyckats med. Ritva tycker att maken skall fokusera på hotellet och förbjuder honom att flänga runt och sälja dammsugare framöver.

Ritva själv å andra sidan skrämmer bort hotellgäster med sina vansinniga bastuutmaningar. Ingen har hittills älskat bastubad så som hon själv. Paret enas om att tills vidare låsa dörrarna både till bastun och lagret med dammsugare!

Tyvärr dyker Lennart upp i trakten, en svuren fiende till Roger. Lennart har sålt dammsugare så det står härliga till. Snart är ett av Rogers gamla försäljningsrekord hotat och det ser faktiskt ut som att Lennart skall lyckas få den där eftertraktade riddarutmärkelsen före honom.

Nej, det får bara inte hända! Lennart måste stoppas, till vilket pris som helst. Roger måste få sälja dammsugare och Ritva måste få bada bastu.

Kan möjligen Ingo få hjälpa Lennart lite, undrar Roger. När Ingo brukar hjälpa till är det ju mycket vanligt att saker och ting går snett. Ja, Roger planerar för Lennarts misslyckande.

Saker och ting går både fel och så pass mycket dubbelfel att det blir rätt och det hela blir till 164 sidor om dammsugarköp, lite bastubad och inte mycket annat.
Måns Gahrton & Johan Unenge: Rivalen från Karelen (Hotell Gyllene Knorren #10) (Bonnier Carlsen 2012)
Mamma Ritva vill fira finsk nationaldag men pappa Roger prioriterar en kurs för dammsugarförsäljare. När han kommer tillbaka hem är han glad och nöjd, men den känslan skall snart flyga all världens kos.

Hotellet har fått en ny gäst. Ritva har fått besök. En gammal vän tittar in och snart tillbringar den nyanlände besökaren och Ritva all tid tillsammans. Roger blir inte alls glad och sonen Ingos berättelser om allt rivalen från Karelen gjort under hans frånvaro gör inget bättre.

Den finske mannen Risto är både stark, snygg och bäst på allt, typ världsmästare. Vad är på gång egentligen? Vad skall Roger göra?

Den tionde boken i serien innehåller 149 sidor text och en bunt svartvita bilder.
Måns Gahrton & Johan Unenge: Världens grisigaste tjuv (Hotell Gyllene Knorren #11)(Bonnier Carlsen 2012)
Kommunens representanter är på jakt efter den bästa konferensanläggningen i trakten, en plats dit de kan återkomma igen och igen för att hålla möten, umgås och äta gott. Det leder förstås till en stor kamp mellan de ansvariga för Gyllene orren och Grossman Hotell. Ett avtal med kommunen kan såklart bli mycket värdefullt.

De båda hotellen anstränger sig till det yttersta för att fjäska för representanterna. Till slut visar det sig att det allra viktigaste är att representanternas egen dotter är nöjd. Lilla Jasmine är en mycket bortskämd flicka, van att få allt hon pekar på.

Segern ser solklar ut för Gyllene orren när Jasmine blir kompis med Ingo och hans bästa vän, minigrisen Pyret. Tyvärr verkar det som att Jasmine förväntat sig att faktiskt få Pyret med sig hem, som sitt eget husdjur, för gott! Det gillar inte Ingo. 123 sidor.
Måns Gahrton & Johan Unenge: Klantverkarna och konstkuppen (Hotell Gyllene Knorren #12)(Bonnier Carlsen 2013)
Pappa Roger skall ordna en konstkurs med vernissage på hotell Gyllene orren. Mamma Ritva tar samtidigt itu med en uppfräschning av hotellet. Hon ber sin bror om hjälp med restaureringen och han skickar över sina målarelever i förväg.

Konstkursdeltagare förväxlas naturligtvis med de riktiga målarna och det är upplagt för minst sagt annorlunda måleriuppdrag för alla inblandade. 139 sidor.