Måns Gahrton & Johan Unenge: Den oerhört hemliga dammsugaren (Hotell Gyllene Knorren #5) (Bonnier Carlsen 2009)
Pappa Roger lyckas få dammsugarföretaget Elektroflax att hålla sin konferens på hotell Gyllene orren. Familjen Rantanen städar minutiöst, inte en dammråtta får synas. Det gör gästerna från Elektroflax riktigt besvikna. De håller på med superhemliga tester av sin senaste modell och vill verkligen se en massa smuts.

Jaha ja, då har de trots allt kommit till rätt ställe. Mamma och pappa Rantanen ber helt enkelt sonen Ingo att komma till undsättning och stöka till… Ingo är inte sen att den här gången lyda sina föräldrar och han tar sin bästa kompis, grisen Pyret, till hjälp.

134 roliga sidor med nya tokerier!
Måns Gahrton & Johan Unenge: Korv med bröllop (Hotell Gyllene Knorren #6) (Bonnier Carlsen 2010)
Korvfabriksägarens dotter och korvbrödsbagarens son skall gifta sig. Bröllopsfesten skall gå av stapeln antingen på Hotell Gyllene orren eller på det konkurrerande Grossman hotell.

Lyckligtvis går till slut uppdraget till familjen Rantanen och det mysiga Gyllene orren. Olyckligtvis kommer all korv till festen på avvägar och Ingo och Isadora skall med mycket kort varsel göra ny. Djurvännen Ingo är förstås inte alls intresserad av köttprodukter gjorda av griskött, snarare tvärtom, hans allra käraste vän är ju just en liten gris, Pyret!

Kan kanske vegetarisk korv vara något att ha? 120 roliga sidor om bröllop och matlagning…
Måns Gahrton & Johan Unenge: En förknorrad vinter (Hotell Gyllene Knorren #7) (Bonnier Carlsen 2010)
Det eleganta Grossman hotell har verkligen allt som ett bra hotell skall ha. Hotell Gyllene orren är inte fullt så lyxigt. Nu kämpar de båda om utmärkelsen Snöstjärnan som skall gå till traktens mest attraktiva vinterhotell. Här gäller det att erbjuda god service och spännande aktiviteter både inom- och utomhus. Nu skall det fjäskas för kontrolltanten Margit…

På hotell Gyllene orren hjälper Ingo och grisen Pyret till bäst de kan. Det blir en massa eländiga situationer innan allt kanske löser sig på bästa sätt… Festlig läsning är det hur som helst, 149 sidor.
Måns Gahrton & Johan Unenge: Den vilda jakten på dårpippin (Hotell Gyllene Knorren #8) (Bonnier Carlsen 2011)
Hotellets ende gäst är fågelskådaren Klintberg. Han är ute i skogen en tidig morgon när lille Ingo också smyger omkring utomhus. Han har snattat tårta och skall bjuda minigrisen Pyret på en bit. När Ingo kliar Pyret ger hon ifrån sig något slags pipande grymtningar av välbehag.

De ljuden uppfattar fågelskådaren Klintberg och han ser aldrig Pyret. Klintberg blir eld och lågor. Han är övertygad om att han just hört den mycket sällsynta fågeln Sydbengalisk snårpipare. Detta berättar han för sina ornitologvänner och snart finns där fler gäster på hotell Gyllene orren än någonsin tidigare. Alla rummen är bokade, det till och med tältar folk på området. Fågelskådare från när och fjärran sluter upp, alla på jakt efter den speciella fågeln…

Familjen Rantanen gör vad de kan för att hålla gästerna kvar på hotellet. Tidiga morgnar tvingar de upp lille Ingo för att han skall klia sin grisvän och framkalla det där karakteristiska ljudet som alla andra förknippar med en sällsynt fågel…

Ett kanske inte helt ärligt beteende från familjen Rantanens sida… Hela 150 sidor men trots det händer det tyvärr inte så mycket. Helt okej jovisst, men inte så många festliga situationer.