Inger Frimansson: God natt min älskade (Prisma 1998)
Justine Dalviks mor avlider oväntat när hon är en liten flicka och fadern gifter om sig. Tyvärr gillar styvmor och Justine inte varandra och än värre blir det av att pappan driver ett stort företag och tvingas vara borta mycket. Det är ingen som ser hur styvmodern behandlar Justine och även i skolan utsätts hon för mobbning.

Någon riktig vän har hon egentligen inte under hela uppväxttiden. Den enda hon verkligen bryr sig om och som vill henne allt gott är pappa, men han lever ju med den där hemska kvinnan som kallar sig fru Dalvik... Så en dag hittar Justine ändå vad hon tror är kärleken, men en annan kvinna börjar snart kasta lystna blickar mot honom och Justines "kille" besvarar dem. Något brister i Justine och alla hemska oförrätter hon någonsin utsatts för måste hämnas.

Pojkvännen, hans nya kvinna, de mobbande skolbarnen och styvmor, alla skall få igen. Olyckligtvis kan jag kanske ha skrivit om bokens story så att den upplevs som spännande. Det är den faktiskt inte i boken. Där är det ett sagolikt hoppande mellan då och nu för flera av de inblandade personerna. Och det som kan ha fått någon annan att placera boken i deckar/thriller-genren är den korta sekvens om kanske 10 sidor i slutet då upplösningen kommer. Hyllad bok på sina håll har jag sett. Rejält överskattad, tycker jag. 237 sidor.