Mats Wänblad & Pelle Forshed: Bada i silver (Rabén & Sjögren, Lätt-Läst 2014)
Ebba följer med Boris familj för att bada. Det blir en lång dag, fullt av stopp på olika platser innan de når stranden. Men då är det kväll och väl försent för att ta ett dopp? 45 sidor.
Mats Wänblad & Pelle Forshed: Mysis är sjuk (Rabén & Sjögren, Lätt-Läst 2015)
Boris husdjur Mysis står inte att känna igen. Han måste vara sjuk. Boris och Ebba tar med sig djuret till en veterinär för att få veta vad som är fel och få hjälp. På 45 sidor kommer en något lite mer avancerad/krävande (?) saga än vad som erbjudits i flera föregående böcker, men allt är fortfarande festligt och lättläst.
Mats Wänblad & Pelle Forshed: Monster-mysterium (Rabén & Sjögren, Lätt-Läst 2015)
Boris tar med sig Mysis hem till Ebba. Mysis river nästan hela bostaden och han förstör Ebbas pappas plastmodeller. Det är inte snällt. Hela huset ser ut som om det hamnat mitt i en orkan och just då kommer pappa hem! Oj….

Monster-mysterium är tyvärr den sämsta av de åtta första berättelserna. Betyget får bli en svag trea för den här sagan om bestar från urtiden. 45 sidor.
Mats Wänblad & Pelle Forshed: Vem bor i källaren? (Rabén & Sjögren, Lätt-Läst 2017)
Ebba vill ha ett husdjur, men se det går inte – pappa är allergisk. Fiskar kanske, föreslår han. Ebba blir sur och tillkännager att hon skall gå till zoo och sno en elefant!

Fast det gör hon såklart inte. Ebba går hem till kompisen Boris. Han verkar ha ett monster i källaren som ingen i familjen kände till. Mysis går ned först. Han är ju inte rädd för någonting. Fast han kommer upp rasande fort ändå. Sen är det pappa vampyr som kliver ned i källaren. Även han kommer upp igen farande som en raket. Mamma tar på sig rustning och gör även hon ett besök i källaren…

När de 45 sidorna är slut är källarmonstret avslöjat och Ebba har fått ett nytt husdjur. Kul för henne. Berättelsen som sådan var helt okej så ett medelbetyg passar bra.
Mats Wänblad & Pelle Forshed: Monstervinter (Rabén & Sjögren, Lätt-Läst 2017)
Det har snöat och nu skall Ebba och Boris åka pulka i backen. Ebbas pulka är något snabbare än Boris kälke men vad gör det, Boris kälke är ju snyggare! Ebbas pappa skall åka till affären men han stannar till och åker pulka han också. Boris blir lite ledsen för han skulle också vilja ha familjen på plats i backen, men hans mamma och pappa går ju bara ut på natten. Ebba och Ebbas pappa fixar till en härlig natt i pulkabacken för de båda familjerna...

Nja, det här var ju varken speciellt festligt eller spännande, 44 sidor om pulkaåkning, varken mer eller mindre. En av seriens minst lockande berättelser, tyvärr. Betygstrean blir en svag en, men lättläst är det ju och stora bilder i färg på var sida får man också.