Garth Ennis & Amanda Conner: The Pro (Image Comics)
Garth Ennis har snickrat ihop manuset, Amanda Conner har tecknat berättelsen, båda med den äran.

Du har garanterat aldrig läst en serie som The Pro. Högsta betyg för originalitet. Lägg till det tjusiga illustrationer och betygsfemman borde vara given. Men kanske att detta ändå är för skruvat, lite för crazy. Knashumor balanserar på en tunn lina och sex, våld och fula ord går kanske hem i alla läger… eller? Jag gillar det men berättelsen hade gärna fått rulla på lite längre, bara 65 sidor serier flyger snabbt förbi.

Det här är en serie om vilken man egentligen inte borde berätta något alls. Du borde upptäcka den själv med fräscha ögon utan någon som helst information om vad det handlar om, men då skulle du kanske välja bort den i konkurrensen av annat och det vore synd, så okej, något lite skall väl avslöjas…

Hon är en ensamstående småbarnsmamma som jobbar långa dagspass som servitris på dagarna. På nätterna säljer hon sex. Hur skall hon annars överleva? Hon behöver ju pengarna.

Så plötsligt får hon superkrafter och en dag anländer sex kostymerade figurer och vill välkomna henne som ny medlem i The League of Honor. De bekämpar ondska och förtryck, står för ära, rättvisa, sanning. Deras ledare kallas The Saint, ja du förstår så präktiga de är!

Att ta med vår kvinnliga huvudperson i sällskapet visar sig vara inte alldeles problemfritt. Hon smälter inte in så där värst diskret. Hon röker, svär och går sina egna vägar.

Hennes nya dräkt åker upp mellan skinkorna, hon erbjuder teamledaren oralsex och hon förnedrar redan besegrade fiender.

Olyckor inträffar, hjältar dör, skurkar dör, bomber exploderar, det bjuds på naket. Ja, det här är inte Bamse eller Kalle Anka utan något för en betydligt mognare publik som ändå har glimten i ögat och kan uppskatta maximalt skruvade absurditeter i en superhjältevärld.