Caroline Engvall: 14 år till salu (Kalla Kulor Förlag 2008)
Tessan genar över skolgården på väg hem från stallet. Hon möter Niklas som hon vet är en snäll kille och kompis med en kompis brorsa. De säger hej till varandra och skiljs åt. Strax därefter får Tessan en hand över munnen. Niklas är tillbaka och nu släpar och drar han in henne i ett redskapsskjul och fullbordar en våldtäkt.

Tessan är 14 år. Hon går hem och duschar och försöker skrubba sig ren. Ingen kommer väl att tro på henne och kanske var det hennes eget fel att det gick som det gick? Hon håller tyst om det som hänt men mår mycket dåligt. Några dagar senare är Tessan i skolan igen.

Bästa kompisen Jenny vill gärna ha en ny mobiltelefon men saknar pengar. Jenny har en idé om hur de båda kan dryga ut kassan. ”Vi horar.” Sagt och gjort. De sätter sig vid datorn och söker kontakt. Så gått som omedelbart får de napp. Signaturen Gordon erbjuder dem 1000:- för en timme. Tjejerna tar bussen till grannstaden och har sex för pengar. Efteråt ångrar de sig båda två, men snart ber Jenny Tessan ställa upp, bara en gång till...

Jodå, det gör Tessan. Sen är det nog. För Jenny. Hädanefter är det Tessan som kopplar upp sig och söker kontakt med männen, igen och igen. Och igen. Inte för pengarnas skull, för hon får inte alltid pengar, utan för att döva ångesten av att ha blivit våldtagen, döva ångesten för att hon bjuder ut sig. Det fungerar naturligtvis inte alls. Allt blir bara värre och värre.

På 263 sidor berättar Caroline Engvall och Tessan själv den hemska, sanna berättelsen. Sist i boken finns tips för föräldrar samt kontaktuppgifter till verksamheter dit utsatta för övergrepp och oroliga anhöriga kan vända sig. Läs mer om boken, Tessan och Caroline på hemsidan www.14artillsalu.se.