Anna Jansson & Mimmi Tollerup: Lotterifusket (Rabén & Sjögren 2018)
Emils klass anordnar ett lotteri för att få in pengar till en ny studsmatta, en resa eller något annat skoj. Barnen samlar in saker att ha som priser att tävla ut och gör sig redo att sälja lotter på marknaden. Alla i klassen köper själva en lott eller två för att man gärna vill vinna den stora chokladasken.

Vinstdragningen blir tyvärr en rätt trist historia. Klassens bråkstake Rudolf Bråkensvärd verkar vinna alla de finaste priserna och det snackas om fusk!

Detektiv Emil Wern måste såklart lösa mysteriet, för nog måste väl allt handla om att någon inte varit helt ärlig? Roligt, fiffigt och lite lärorikt om lotterier, pyramidspel etc. Varför inte en fyra i betyg?

92 sidor inkl. många fina svartvita illustrationer och därefter en svåra-ord-lista med förklaringar, författarinfo och bilder på seriens tidigare titlar.
Anna Jansson & Mimmi Tollerup: Cykeltjuven (Rabén & Sjögren 2019)
Ubbe fyller år och får en ny cykel. En dag är den borta och detektiv Emil, hans lillasyster Linda och många andra ger sig ut och letar. Snart har man hittat tre misstänkta; bråkstaken Roger Bråkensvärd, cykelhandlaren Dan-Bertil Svensson och den mystiska Rex som säljer billiga cyklar på Internet. Är någon av dem skyldig? Vem i så fall?

84 sidor, sedan en ordlista och information om författaren och illustratören.