Anna Jansson & Mimmi Tollerup: Ficktjuven (Rabén & Sjögren 2011)
Det börjar med en festlig trolleriföreställning med magins mästare, Pokus Olsson, och fortsätter med en försvunnen ring och en itusågad dam.

Sen är det lilla Linda som inte vill gå till skolan. Store Roger Bråkensvärd har visst hotat med att slå ihjäl henne.

Det riktiga fallet för detektiv Emil Wern blir att försöka fånga en ficktjuv! Ubbes mamma skall handla julklappar i leksaksaffären när hon upptäcker att plånboken är borta. När den sedan påträffas är den tom, helt länsad på pengar. Men där finns ett fingeravtryck!

Nu måste Emil få tag på alla de misstänktas fingeravtryck för att kunna lista ut vem tjuven är…

87 spännande och roliga sidor!
Anna Jansson & Mimmi Tollerup: Skeppets gåta (Rabén & Sjögren 2012)
Det stora fartyget Ostindiefararen kommer till Visby hamn. Ombord finns Ubbes pappa! Alla i staden är på plats för att titta och hälsa sjöfararna välkomna. Ja, det skall till och med bli festmiddag och Kapten Morgan skall å beställningens vägnar få ta emot ett kulturpris.

Tyvärr dyker kaptenen inte upp. Plötsligt är han spårlöst försvunnen och vad är det för skrapande ljud som hörs inifrån skeppets skrov? Varför får inte detektiven Emil undersöka Ostindiefararen? Ligger det någon sanning bakom de rykten som säger att det finns spöken ombord?

Ja, en handfull misstänkta kan Emil raskt skriva upp på en lista. Nu gäller det bara att hitta bevis och utesluta de misstänkta en i taget. Och så måste man såklart ta reda på vad det är för fel med sköldpaddan Platon. 87 medelbetygssidor…
Anna Jansson & Mimmi Tollerup: Spökhuset (Rabén & Sjögren 2012)
Hedvig hävdar bestämt att det spökar i hennes hus. Mystiska ljud, ljus och skepnader syns. Där vågar hon inte sova längre men Emil, Linda och Ubbe vågar! Det finns ju inga spöken, eller?

Nej, det verkar bara vara någon som försöker skrämmas, men vem, och varför?

Emil får fatt på fyra misstänkta men deras fingeravtryck passar inte ihop med de som hittats på en bandspelare i källaren… Hm, vem kan det då vara?

79 lättlästa men inte speciellt läskiga sidor. En trea i betyg, men något åt det svagare hålet går den…
Anna Jansson & Mimmi Tollerup: Piratens ö (Rabén & Sjögren 2013)
Dags för ett mysterium utanför Visby! Hela skolklassen skall på utflykt till Gotska Sandön och sova över. Tyvärr låser någon in Sokrates på dasset och sedan är det någon som stjäl all deras mat! Ovanpå det så blir det strömavbrott.

Vilken tur att klassen har med sig en egen detektiv! Emil misstänker fågelskådaren Bo Fink, vinälskaren Margaux Vinberg och militären Sven I Armén och någon av dem måste förstås vara skyldig, men vem, och varför?

77 sidor i samma stil som tidigare, mer av samma således.
Anna Jansson & Mimmi Tollerup: Falskt spel (Rabén & Sjögren 2013)
Det är vinter och dags för julstök, en jakt på lucialinnen och en tjusig julgran. Det är också tid för pynt och julbak och så förstås en härlig konsert i domkyrkan! Självaste världsartisten Lady Gloria skall sjunga och pengarna gå till fattiga barn. Wow, Lady Gloria, på plats i Visby, det är ju fantastiskt, vem gillar inte henne?! Jo, detektiv Emil till exempel, när de träffas är artisten hur dum och dryg som helst…

Lite senare när det är dags för konsert och kyrkan är fullsatt dyker Lady Gloria inte upp alls. Istället kräver någon okänd 10.000 kronor i lösensumma. Lady Gloria har blivit kidnappad!

Emil måste lösa ett nytt fall! 87 spännande sidor.