Sarah Dunant: In under huden (Legenda 1998)
(Under My Skin. 1995)

Någon vill att hälsohemmet Castle Dean skall slå igen, eller i alla fall att det skall bli problem för ägaren. Någon saboterar verksamheten och skrämmer bort kunderna. Man påträffar spikar i massageutrustningen, larver i hälsomaten och fel innehåll i krämer, oljor och badvatten så att hår och hud missfärgas. Privatdetektiven Hannah Wolfe får i uppdrag att avslöja den skyldige och tar in på hälsohemmet och testar gymnastik, massage, bad och äter nyttigt.

Runt omkring sig har hon anställda och gäster som alla vill vara vackra, slippa bli gamla och tror på plastikkirurgens makt. Bra många har fettsugits, lyft sig och förstorat brösten. Och alla har förstås bara gott att säga om Castle Dean. Men så kommer Hannah Wolfe på en anställd med hemliga nattliga aktiviteter och så kan hon börja knyta ihop säcken runt den skyldige. Men det visar sig svårare än hon först trott. Bakom den avslöjade finns en annan person...

Snart påträffas stadens mest framgångsrike plastikkirurg mördad, till synes av någon som blivit missnöjd med operationen. Och hans fru är ägaren till hälsohemmet. Det blir fullt upp för privatdetektiven. Det här känns väldigt likt en Val McDermidbok om privatdetektiven Kate Brannigan. Hannah Wolfe är också en tuff tjej, framåt, kaxig, rapp i käften. Det här är en intressant inblick i skönhetsvärlden. Det känns trovärdigt, roligt på sina håll och ganska spännande. 229 sidor.