John Denis: Attack mot Eiffeltornet (Forum 1990)
(Hostage Tower. 1980)

297 sidor spänningsroman som baseras på en idé av författaren Alistair MacLean.

Här handlar det om Mr Smith, mannen med den mest briljanta hjärnan i brottshistorien. Mannen som ingen kan fånga och som planerar och framgångsrikt genomför den ena smarta kuppen efter den andra. Nu har han en ny plan att sätta i verket men för garanterad framgång behöver han hjälp. Han behöver ha assistans av en vapenexpert, en tjuv och en stark och klipsk person som inte är rädd för höjder.

Mr Smith ber hälaren Lorenz van Beck att leta upp den främste inom respektive område och köpa dennes tjänster. Sagt och gjort; vapenexperten Mike Graham har just stulit värdefulla vapen från militären när han kontaktas av van Beck. Klätterapan C.W, alias Spindelmannen, och den vackra tjuven Sabrina Carver har också genomfört lyckade stötar när Mr Smith presenterar sig för dem. De ställer alla tre upp på Smiths nya galna plan. Snart visar det sig att han kallt räknar med att stjäla självaste Eiffeltornet i Paris! Och dessutom har han andra lika galna planer.

Mot Mr Smith står Malcolm Philpott, rutinerad brottsbekämpare som länge tyvärr bara följt i Mr Smiths spår. Nu äntligen skall Smith fångas och Philpott stå som vinnare! Två av de tre nyförvärven i Smiths lilla armé står nämligen sedan tidigare även på Philpotts avlöningslista. En lättläst berättelse med stor text på knappt 300 sidor. Sådär lite lagom spännande och väldigt lik hundra andra böcker och filmer om ”den stora stöten som inte kan misslyckas”. Den här storyn är filmad med samma titel med en massa kändisar i huvudrollerna. Undrar hur den är?