Deanna Dwyer: Okända faror (B. Wahlströms 1975)
(The Dark of Summer. 1972)

Bakom pseudonymen Deanna Dwyer döljer sig thrillerförfattaren Dean Koontz. Här har han fått till en liten berättelse på 156 sidor och som publicerats som bok nummer 30 i Rosen-serien, böcker med spänning och kärlek, en pocketbokserie från Wahlströms.

Ginny är en ung flicka som inte haft det så lätt. I unga år dog hennes tvillingsyster och för en tid sedan förolyckades hennes båda föräldrar. Nu har hon fått brev från sin morbror som bjudit hem henne för sommarlovet. De har inte haft kontakt med varandra på många år och Ginny är både glad och lite skrämd över erbjudandet. Väl på plats på Barnaby Manor träffar hon morbrodern William och tant Elaine, tjänstefolket och invånarna i trakten. Somliga verkar trevligare än andra och hon får direkt en positiv bild av fiskaren Jack Younger.

Tyvärr skär det sig mellan dem då det visar sig att Jack hatar hennes morbror. Jack påstår att denne är en stor skurk och en ond man. Ginny kan förstås inte tro det hon får höra och hamnar mitt i den fejd som faktiskt verkar finnas mellan den rike morbrodern och några fiskare i trakten. Som om inte detta vore nog vaknar hon ibland av en viskande röst som söker kontakt. Rösten manifesteras ibland i en flicka helt lik henne själv. Varelsen påstår sig vara Ginnys tvillingsyster och hon vill locka över systern till den andra sidan... hu! Tja, ingen märkvärdig bok på något sätt, men Koontz klarar sig väl i Rosen-serien där kvinnor (!) skriver böcker på temat ”spänning och kärlek”.