Clara Jonsson: Lust (Xstory 2007)
Okej, det går inte att säga att detta är världens bästa litteratur, men det går heller inte att avskriva detta som skräp, inte om man är ute efter erotiska noveller. Clara Jonsson har satt samman 11 olika berättelser som omfattar totalt 138 mycket lättlästa sidor och det erbjuds stor variation i de erotiska möten och fantasier som uppkommer. Det där med att har du läst en erotisk novell har du läst dem alla, stämmer således inte alls även om det förstås är köttslig njutning i fokus i dem allihop.

Detta är enligt bokens baksidestext moderna berättelser om eviga begär, noveller med samtidspuls och hetta och det går egentligen bara att hålla med. Det här var ju faktiskt lite spännande…

Vi träffar kvinnan som skall flytta och får till det med den unge flyttkarlen, vi är med när ett möte i en bar leder till ett omsorgsfullt omhändertagande i en herrgårdsbyggnad där flera personer står redo att skänka njutning.

Anna och Bea erbjuder en kåt ung affärsman på en show vid panoramafönstren i en snygg lägenhet. Stephanie söker jobb, rikemanskvinnan raggar upp bilmekanikern, hemmafrun Hedvig tar sig an målaren och någon annan får sitt av trädgårdsarbetaren. Ja, dessa hantverkare och grovarbetare…

24-åriga Rebecka besöker erotikshoppen och lär sig ett och annat. Diana och Damian möts online och så möter vi kvinnan som älskar att bada - i andra personers badkar - och hon som går på strippklubb och njuter av en ung tjej.

Ja, här dyker de upp, en samling kvinnor som (oftast) vet vad de vill ha och ser till att få det! Jag undrar vilken svensk kvinna som gömmer sig bakom pseudonymen Clara Jonsson…
Clara Jonsson: Passion (Xstory 2008)
Jonsson har satt samman 11 nya kortberättelser vars fokus ligger på sexiga möten som resulterar i fantastiska orgasmer.

Först ut är mannen som tar ut 20.000 kr från familjens sparkonto och reser till London för att bli dominerad av Madame Chloé. Vi läser om felringningen som för en gångs skull uppskattas!

Karin och Mikael har varit gifta i 25 år. De reser till Paris och middagsdesserten blir en orgie. Härnäst har vi den unga kvinnan som i morgonrusningen står i en fullpackad tågvagn och blir pillad på och tagen av… ja, pojkvännen, tror hon såklart.

En annan ung kvinna är lesbisk och skall intervjua Romeo, en solbränd callboy. Det är inte utan att hon faktiskt blir lite intresserad. Varför betalar en massa kvinnor tusentals kronor för samvaro med den här mannen?

Vi har paret som leker små lekar med varandra, ger partnern små uppdrag att genomföra via korta SMS-meddeladen. Vi träffar Lisa som måste göra sista-minuten-ändringar på sin bröllopsklänning.

Ett annat gift par vårdar äktenskapet med en förmiddags älskogslekar i månaden. Novellen Korsetten handlar såklart om sexiga underkläder och i En riktig karl är det en snygg, välbyggd, stark och framgångsrik man som visar sig vara en sann skitstövel och som måste lära sig en läxa.

Avslutande titelberättelsen Passion handlar om heta möten mellan en kock och dennes kallskänka, och het chili!

Stor variation bland berättelserna men de är något ojämna, somliga möten och lekar blir festligare, mer kittlande och därmed bättre än andra, allt dock mycket lättläst. 153 sidor.
Clara Jonsson: Begär (Xstory 2009)
Här kommer 11 nya erotiska noveller av Clara Jonsson, 150 sidor heta möten, förverkligade sexdrömmar och annat.

Först ut är paret som reser till New York för en trekant, därpå är det Isabella som finner erotiska teckningar på vinden… Vi har mannen som älskar att ge oralsex och härnäst mannen som får en fru som plötsligt är hetare än någonsin. Det är sannerligen med blandade känslor han tvingas konstatera att hustrun varit med andra för att lära upp sig…

Gustav får en annorlunda gåva av kompisarna på sin svensexa, den seriösa affärskvinnan blir tagen för en prostituerad i hotellbaren. Linda är en personlig tränare med smak för kvinnor och nästa bekantskap i boken blir en matälskande kvinna som väger 200 kg .

Caroline är en ung student som drömmer om att hennes mycket äldre lärare skall ta hennes oskuld och i novellen Himmelska natt har vi en flygrädd kvinna som får hjälp att ta sig genom natten…

I avslutande Begär är det en gravid kvinna som fått smak på älskog och låter elektrikern komma till…

Jonssons tredje novellsamling är precis lika lättläst och varierad som de föregående. Novellen Bakelseflickan är kanske det allra svagaste bidraget och ytterligare några är väl sådär. Lyckligtvis finns det några riktigt spännande äventyr också!