Chris Carter: En efter en (Jentas 2019)
(One by One. 2013)

Den okände rösten i telefon uppmanar polis Robert Hunter att besöka en specifik hemsida. Där visas en fångad man i en glasbur och Robert måste välja huruvida mannen skall dödas med vatten eller eld!

Det hela är början på en fruktansvärd terror där en galning fångar till synes slumpvisa människor i Los Angeles och låter allmänheten bestämma deras öden. Att de skall dö står klart, frågan är bara på vilket makabert sätt som de som tittar skall välja...

Ja, polisens och FBI:s datatekniker förmår inte stoppa de hemska sändningarna. Via sociala medier lockas allmänheten i tusental till mördarens hemsida där avrättningarna sker live.

Kommer Robert Hunter och kollegan Carlos Garcia att kunna stoppa galningen med de synnerligen fantasifulla mordmetoderna?

De här 413 sidorna är såklart fullkomligt skruvade, galet våldsamma, men också oavbrutet spännande och faktiskt rätt så tankeväckande. Vilken tjuskraft har inte somliga dokusåpor där tittarna väljer vad som skall ske? Och är steget egentligen så långt till att anonymt rösta på alternativ A eller B för olika bestraffningar av fullkomliga främlingar som folk frivilligt gör i den här berättelsen?

Och visst kan man kanske förstå mördaren också?
Chris Carter: Ett ont sinne (Jentas 2019)
(An Evil Mind. 2014)

Ett hål i marken får en skenande lastbil att byta kurs och fullkomligt krossa ett litet uthus och krocka med ett annat fordon. Det som visar sig finnas i den krockade bilens baklucka väcker stor chock och leder till att FBI kallas in. I lastutrymmet finns två avhuggna kvinnohuvuden och polis på platsen kan direkt fånga in föraren som dock endast vill prata med LA-polisen Robert Hunter.

Tja, vad kan FBI göra, annat än att tillfälligt låna Robert Hunter från speciella mordroteln. Det visar sig att Robert och föraren är gamla vänner, kurskamrater och genier. Kan månne Robert få honom fri, för mannen har såklart bara agerat ombud, tagit sig an en körning, en leverans av bilen, helt omedveten om vad den faktiskt innehöll…

Plötsligt är FBI en fullkomlig galning på spåren. En fram till nu helt okänd seriemördare har visst härjat fritt och obekant i flera decennier, mördat i stora antal…

Det här är möjligen det allra tuffaste fallet för Robert Hunter, den här motståndaren är en riktig djävul…

Ett ont sinne är med sina 427 sidor möjligen seriens allra bästa berättelse. Det här var superspännande och med en eller annan överraskning därtill.
Chris Carter: Jag är döden (Jentas 2020)
(I Am Death. 2015)

Han är snygg, uppfattas som charmig, snäll, trevlig. Men det är bara en mask, ett skådespel. Mannen är en djävul, en galning, en sadist. Han är döden!

Små pojkar och unga kvinnor blir offren. Mördaren använder knivar, piskor, en slipmaskin...

Författaren Chris Carter har aldrig backat från att servera våldsamma, blodiga, hemska scener men frågan är om inte den här boken bjuder på den allra mest sjuka mördaren hittills.

Det är tortyr i kubik då vår onda huvudperson njuter av att åsamka skräck och smärta. Våldtäkt, knivhugg, svält, utdragna tarmar, innovativa sträckbänkar... ja det är ingen gräns på eländet. Jag är döden är bitvis synnerligen obehaglig läsning, inget för den känslige.

LA-poliserna Robert Hunter och Carlos Garcia gör sitt bästa för att fånga mördaren som lämnar meddelanden efter sig, signerade Jag är Döden. Detta är konstant spänning i högt tempo och de 381 sidorna flyger snabbt förbi.
Chris Carter: Demonrösten (Jentas 2021)
(The Caller. 2017)

Demonrösten är en lite löjlig titel kan jag tycka. Det rör sig om en man som använder både mask och något slags röstförvrängare när han talar. Visst kan det låta läskigt och nog är mannen djävulskt ond, men ändå, Demonrösten, nej det låter inte bra i mina öron…

Men det är å andra sidan kanske det enda negativa jag har att säga om berättelsen, den åttonde romanen i serien om Robert Hunter och Carlos Garcia, Los Angelespolisens specialister på extremt våldsamma brott. För det här är förstås återigen en spännande berättelse och än en gång jagar våra huvudpersoner en riktig galning. Det verkar finnas manga av dem i Änglarnas stad!

Mannen med den skrämmande rösten tar olika personer som gisslan, surrar dem nakna vid någon möbel och sedan ringer han upp offrets bästa kompis, äkta partner eller en nära släkting. Och genom videosamtalet får förstås den uppringde chockad se offret fjättrad och plågad.

Och det är bara början. Den uppringde måste korrekt besvara ett par frågor, annars… Det behöver väl knappast sägas att det inte är meningen att den riktigt viktiga frågan skall besvaras rätt. På skärmen får man se offren mördas på de mest hemska sätt…

416 sidor galenskap och ond bråd död. Och kanske, kanske finner Robert Hunter kärleken…?