David Bischoff: Wargames (Forum 1983)
(Wargames. 1983)

Bischoff har tagit filmmanuset Wargames från Lawrence Lasker och Walter F. Parkes och satt samman en roman med samma namn. Då följer boken förstås filmens handling i riktigt hög grad och eftersom filmen är en originell och spännande rulle gillar jag såklart de här 258 sidorna också.

17-årige David Lightman är en smått nördig kille med datorer och dataspel som stora intressen. Han är snäll och vänlig men har ingen märkvärdig framgång hos skolans tjejer, ej heller egentligen något riktigt intresse för dem. Det är som sagt vid datorskärmar han vill tillbringa sin fritid.

Han har lyckats hacka skolans datasystem och har justerat upp sina betyg och är nu på jakt efter företaget Protovisions nya datorspel. Kan det kanske finnas åtkomligt någonstans i deras datanät?

David gör ett försök att via telenätet hacka sig in i stängda datasystem och komma över spelet. Kan han måhända få spela det innan det ens finns ute i handeln?

Något går skrämmande fel och snart söks David av FBI. David har ofrivilligt lyckats hacka sig in i USA:s topphemliga militära försvarssystem och snart sänds missiler mot främmande makt. Tredje världskriget verkar ha startat. Är det lek eller allvar?

Jodå, det är nog så allvarligt. Det hela utvecklar sig till en spännande kamp mot klockan för att stoppa ett globalt kärnvapenkrig men det är inte lätt. Myndigheterna tror förstås inte att en 17-årigdatakille kan vara ansvarig för den uppkomna situationen...