Rune Andréasson: BAMSE-Biblioteket Volym 5. Nummer 1-6 1975
(Egmont Kärnan AB 2002)

Inledningsvis skriver Olof Siverbo 5 sidor om de mest kända personligheterna i Bamseserien. Sen kommer 6 roliga Bamsenummer fyllda av äventyr. I nummer två får vi läsa om hur Lille Skutt fick hand om hunden Lurvas. Bamse hittar Aladdins lampa och gnider fram en ande. Vargen kommer på hemligheten med Farmors dunderrecept och skall göra egen Dunderhonung. Bamse tävlar mer med Billy Boy och Skalman blir den som får boxas mot mästaren Knäcke Benkross. Och så är Pellefant med i 6 egna äventyr, lika härligt överlägsen och ofelbar som alltid!
Rune Andréasson: BAMSE-Biblioteket Volym 6. Nummer 7-12 1975
(Egmont Kärnan AB 2002)

Och de inbundna halvårgångarna av Bamse från 70-talet fortsätter. Egentligen är Bamse volym 6 värd högsta betyg den med bara för att det är Bamsetidningen i all sin prakt, men nej det vore inte rätt. Här händer faktiskt inte mycket spännande alls. Dessa 6 nummer av tidningen kändes så lika somliga i tidigare volymer att jag för en stund trodde att jag redan läst allt en gång. Det är på sina håll små varianter mot redan kända äventyr. Inte många (om några) nya intressanta bovar eller andra personer dyker upp. Det här är ganska stillsamma äventyr i Bamseland. Skalman och Pellefant i sin egen serie är som tidigare de roligaste karaktärerna. Den inledande texten beskriver när Bamse och hans vänner besökt "verkliga platser" och rest till Nordamerika, Afrika, Asien, Europa, Antarktis.
Rune Andréasson: BAMSE-Biblioteket Volym 7. Nummer 1-5 1976
(Egmont Kärnan AB 2003)

I denna den 7:e delen i Bamse-Biblioteket har man samlat 5 nummer av Bamsetidningen. Det har tydligen blivit ett par tidningar färre det här året mot tidigare. Inledningen handlar om hur man skapar en serie, skriver manus, textar, tuschar, färglägger etc. Det berättas också om hur de gjort Bamsefilmerna och själva tidningen. I slutet av boken bjuds man på blandade äldre teckningar o skisser (och storleksförhållanden) på figurerna i Bamsevärlden. I några serierutor intervjuar Bamse skaparen Rune Andréasson. Och i övrigt är det förstås första halvan av Bamseårgången 1976.

Här finns den klassiska hockeymatchen mellan Vargkusinerna och Kaninerna och berättelsen om sjöodjuret som sväljer både Bamse och Farmors jätteköttbulle. I en skojig skidtävling bestämmer sig vargkusinerna för att jäklas med Vargen så att Bamse skall vinna. Men då planerar Sorkarna att stoppa Bamse så vem skall vinna egentligen? Bamse möter rövare och gumman Trixa och så är det 5 avsnitt om och med Pellefant. Och en hel del annat. Som vanligt är Bamse en suverän tidning men jag saknar fortfarande några riktiga äventyr som verkligen sticker ut. Och några nya synnerligen minnesvärda figurer, goda eller onda spelar ingen roll.
Rune Andréasson: BAMSE-Biblioteket Volym 8. Nummer 6-10 1976
(Egmont Kärnan AB 2003)

Riktigt kul tycker jag det är att få veta vad det står på dörrarna i Krösus Sorks hemliga forskningsavdelning. Kriminalforskningen handlar om hur man lurar polisen. Ekonomiforskningen syftar till att få en jättevinst att se ut som en förlust. Specialforskningen skall fixa så att man blir av med Bamse! Det är humor det! Ännu mer skoj blir det i några Pellefant-avsnitt. Världens ende och bäste, det är verkligen Pellefant. I ett äventyr är Bamse pilot, i ett annat drömmer han sig bort till Honungslandet. Sen löper ett följetongsavsnitt om Lejonet Leo och en Afrikaresa i flera nummer av tidningen. Förordet handlar om fabler, fabeldjur och fabeldjursserier och i slutet finns ett svartvitt originalmanus till "Skatten i Lejongrottan"-äventyret.