Rune Andréasson: BAMSE-Biblioteket Volym 1, Nummer 1-6 1973
(Egmont Serieförlaget AB 2000)

Gillar du serien Bamse är denna samling ett måste. Här har du de sex allra första numren av Bamse i en inbunden utgåva. Alla nummer exakt som de såg ut för nästan 30 år sedan, med alla spel och tävlingar. Och utöver detta 5 sidor inledning om skaparen Rune Andréasson och de serier han gjort. Otroligt intressant egentligen. Bamse är ju faktiskt kult, eller hur? Och hur många serier är så informativa, korrekta och snälla mot läsaren som just Bamse?

Har du läst många Bamsetidningar har du säkert redan läst några av serierna eftersom somliga ju gått i repris under senare år, men ändå….. Avsnittet Skalmans glassautomat, 4 sidor, är bara för härlig och kan läsas hur många gånger som helst! Första numret kostade 1:85 kr och innehöll början på en tävling där man kunde vinna en färg-tv. Undrar vad en sådan kostade 1973….? Hur som helst, så här vill jag ha alla Bamsetidningar……
Rune Andréasson: BAMSE-Biblioteket Volym 2, Nummer 7-12 1973
(Egmont Serieförlaget AB 2001)

Här har vi de 6 sista numren av Bamses första årgång. Äventyren fortsätter och nya serien Habubi gästspelar i några nummer. Här finns också en kort textsaga som heter Lille-Nalles julafton och vi träffar Krösus Sork för första gången. Bokens inledning handlar om repriser av Bamse och vi kan läsa om hur olika äventyr ibland ändrats när de givits ut igen. Hur de fått annan text, färg eller rentav utökats med nya serierutor. Hade du köpt serierna 1973 hade de 6 numren kostat mindre än 15 kr. I den här utgåvan får du slanta upp ca hundrafemtio kronor. Men det är det värt. Nu återstår bara väntan på andra årgången av Bamse i inbunden utgåva.
Rune Andréasson: BAMSE-Biblioteket Volym 3, Nummer 1-6 1974
(Egmont Serieförlaget AB 2001)

Här kommer 6 nya Bamsetidningar i inbunden utgåva och det är trevlig läsning. Bamse är ju faktiskt en riktig höjdarserie. Det inledande 5-sidors reportaget handlar om Gästerna i Bamse. Här berättas kort om de seriefigurer som gästat Bamse genom åren. Serien Habibu fanns med i Bamse-Biblioteket Volym 2 och i denna utgåva kan du läsa om Pellefant och hans kompisar. Pellefant är en härligt kaxig blå elefantkille, men det visste du väl redan? Andra figurer som tydligen medverkat är Lille Rikard och hans katt, och Rulle och Maja.

I Bamseserierna berättas t.ex. om hur Bamse och vännerna fick hästen Billy Boy. Skalman är som vanligt cool och Vargen oftast mer elak än snäll. I volymens första nummer finns serien Vargens nya kompisar Knocke & Smocke där de sistnämnda för första gången träffar Bamse och ger sig på honom. Det känns ganska konstigt för Knocke & Smocke känner väl till Bamse och Skalman när de är med redan i nummer 7-73 (Volym 2) och gör inbrott i en leksaksbutik. Men vad gör väl det? Nu väntar jag på Volym 4. Mer Bamse åt folket!
Rune Andréasson: BAMSE-Biblioteket Volym 4, Nummer 7-12 1974
(Egmont Kärnan AB 2002)

6 nya Bamsetidningar sammansatta till en volym och det är lika bra och roligt som tidigare. Bamse är oslagbar och ännu bättre är världens ende och bäste Pellefant. Han är med i varje nummer med sin egna serie och här finns också två avsnitt om Lille Rikard och hans katt. I Bamseserierna möter vi Sjörövarna, Vargen och Knocke och Smocke som ställer till problem. Ett par avsnitt handlar om hästen Billy Boy och Skalman bygger en vädermaskin som Krösus vill ha. Och så hamnar våra vänner på Apornas Ö och i Jätte-dalen. Måtte den här samlingsserien fortsätta fram till utgivningen idag!