Tomas Arvidsson: Andras pengar (Bra Böcker 2006)
John F Gary Sven Mattsson vill inte överge brottets bana utan smider den ena fiffiga planen efter den andra. Kamraten Kenneth påstår sig numera visserligen vara vit som snö och har sonat sina tidigare brott, men visst, även han kan ha behov av ett extra pengatillskott. Den där frimärksaffären han driver i Kalmar är tyvärr inte särdeles lönsam. Ja, kassaskåpsexperten Kenneth säger inte nej när Svenne Mattsson berättar om sin senaste plan.

Riktigt stora och för vännerna åtkomliga pengar verkar finnas på två ställen, i bankernas datasystem och i värdetransporter. Svenne och Kenneth lämnar hemstaden för en listig stöt i Göteborg. I värsta rusningstrafiken strax före jul stjäl de en fullastad värdetransportbil. Strax därpå försvinner det även pengar från bankomater.

Försäkringsutredaren, och den före detta polisen, Karolina är grabbarna i hasorna. Hon känner sig helt övertygad om att Svenne är hjärnan bakom båda brotten, men hur skall det kunna bevisas? Den där Svenne verkar ha tänkt på allt…

Andras pengar på 287 sidor kan vara Arvidssons allra bästa bok så här långt. Studierektor Bertilsson är inte med, men vad gör väl det när Svenne och hans polare är både listigare och roligare. Stark trea i betyg, en mycket underhållande story. Bitvis brottsligt rolig, hehe.