Garth Nix: Mörkrets barn - Arkiv X #5 (Citadell 1997)
(The Calusari. 1997)

Tvåårige Teddy jagar efter en ballong och hamnar plötsligt på järnvägsrälsen för lilleputt-tåget som tuffar runt parken. Olyckligtvis kör tåget rätt fort och olyckan är ett faktum, lille Teddy dör.

Det är tyvärr bara den första i en rad hemska, osannolika händelser som drabbar familjen. Mormor påstår att det är Teddys bror Charlie som är besatt av djävulen, somliga andra tror snarare att det är mormor själv som är en häxa och ligger bakom eländet.

FBI:s Dana Scully och Fox Mulder tittar närmre på fallet. Mulder misstänker såklart övernaturligheter men när det kommer till att fördriva djävlar står sig FBI-agenter slätt...

85 sidor, baserade på det 21:a avsnittet i den andra säsongen av Arkiv X.
Ellen Steiber: Lika som bär - Arkiv X #6 (Citadell 1997)
(Eve. 1997)

Den 8-åriga flickan Teena påträffas ensam på garageuppfarten av grannarna. Pappan visar sig sitta i gungställningen på baksidan, död, dränerad på blod! Flickan hamnar på barnhem men blir plötsligt kidnappad.

På andra sidan kontinenten är det en annan familjefar som avlider på liknande sätt, även han är tappad på blod! När FBI-agenterna Mulder och Scully dyker upp i San Francisco träffar de offrets dotter... Är det den försvunna Teena? Nej, inte alls, detta är den åttaårige Cindy, en exakt kopia av Teena.

Lika som bär blir ett 107 sidor långt mysterium om kloning, supersmarta barn och tillika psykopater. Den här storyn utgör avsnitt 11 av den första säsongen av Arkiv X.
Neal Shusterman: Onda tecken - Arkiv X #7(Citadell 1997)
(Bad Sign. 1997)

108 sidor och ett nytt mysterium för Mulder och Scully. Den här gången är de på väg till den lilla staden Comity där flera populära skolbarn har dött. Comitys invånare tror sig vara utsatta för en satanssekt. Varför skulle annars allt det här hemska drabba de omtyckta barnen så plötsligt?

Nu är det förvisso så att en unge har drunknat, en har blivit ihjälkörd och en har tagit livet av sig. Det finns knappast bevis för djävulsdyrkan, säger Mulder. Men vem vet..? Fallet är mystiskt. Traktens spåkvinna hävdar dock bestämt att det inte alls rör sig om någon sekt utan om kosmiska krafter, planeter i rörelse.

Tja, man får väl utreda fallet. I centrum verkar de två bästa kompisarna Terri och Margi stå i alla fall. De har känt samtliga offer och verkar även ha kopplingar till de nya dödsfall som inträffar... Vad är det för mystiska krafter som flickorna besitter?

Ja, vad det nu än är som sker i Comity så verkar det påverka även FBI-agenterna. De börjar plötsligt bete sig på ett sätt man inte är helt van vid... Den här berättelsen dök upp filmad som Syzygy, det 13:e avsnittet i säsong 3 av Arkiv X
Eric Elfman: Vår lilla stad - Arkiv X #8 (Citadell 1998)
(Our Town. 1997)

Livsmedelsverkets kontrollant George Kearns har försvunnit. FBI-agenterna Mulder och Scully reser till den lilla staden Dudley i Arkansas för att kolla upp försvinnandet och det kycklingslakteri George granskat. Snart gallskriker stackars Paula vid det löpande bandet på Chacofabriken. Det är inte kycklingar på spettet som kommer upp, det är stackars Georges huvud!

Paula drar i panik kniv mot produktionschefen och strax därpå är hon död! Det blir Scully som utför obduktionen och finner något mystiskt. Paula var drabbad av den mycket sällsynta sjukdomen Creutzfeldt-Jacobs. Fler människor börjar bete sig konstigt och något verkar vara mycket fel i den lilla staden. Kanske är det inte bara kycklingar man slaktar för att äta...

110 spännande sidor, filmade som det tjugofjärde TV-serieavsnittet i den andra säsongen av Arkiv X.