Anna Jansson: Ödesgudinnan på Salong d´Amour (Norstedts 2014)
Angelika är på väg mot de femtio, är änka sedan många år och driver frisörsalong i Visby. Hon lägger dock lika mycket tid på att klippa hår som på att försöka para ihop olika kunder. Ja, när Angelika vill hjälpa någon handlar det inte bara om att fixa till frisyren, det är mer än så. I frisörstolen sitter unga och gamla, människor i alla möjliga livssituationer. De berättar om sina liv, Angelika får förtroenden, får veta hemligheter.

Kort sagt, Angelika ser gärna att olika kunder som är singlar och ensamma finner kärleken. Hon kan gå rätt långt för att olika personer skall komma till henne och få till det på det personliga planet!

I salongen har Angelika hjälp av den betydligt yngre killen Ricky. De båda klipper kunder, skvallrar och försöker att koppla ihop personer med varandra. Angelika försöker också lära Ricky att laga mat.

Ricky å sin sida skall hjälpa Angelika att finna kärleken. En flaskpost går iväg och snart plingar det till i datorns inkorg. Angelika har fått ett mail från någon okänd! Spännande, men den riktiga kärleken blommar upp på en maskeradbal.

Problem kommer i form av myndigheternas granskning av salongens finanser och något slags bedragare som faktiskt lyckas sälja Angelikas hus utan hennes vetskap och önskan. Plötsligt finns där en främmande man i bostaden som påstår att huset är hans…

Fart och fläkt, romantik, humor, mysterium, lurendrjeri, matlagning och matchmaking… Allt detta och mer på 334 sidor, de 10 sista viks åt olika recept som författaren ärvt av släkten.