Rennie Airth: Mörkrets flod (Minotaur 2001)
(River of Darkness. 1999)

Överste Fletcher och hans familj och tjänare har hittats mördade i bostaden. Lokalpolisen i Guildford kallar in Scotland Yard. Deras bäste man, John Madden, kommer till brottsplatsen och tar över utredningen. En överlevande visar det sig finnas. Femåriga Sophy gömde sig under sängen, men är för chockad för att kunna tala.

Snart börjar alla prata om ett inbrott som gått snett, men så enkelt vill inte Madden tro att det är. Han har varit med för länge och är själv som gammal soldat helt säker på att den skyldige är en vansinnig krigsveteran. Och att detta inte är det första eller ens de sista mord han kommer att begå. Madden kämpar lite för att få behålla greppet om utredningen, håller på att bli förälskad i den doktor som tagit hand om unga Sophy och försöker, sakta men säkert, ringa in mördaren...

En lite småmysig deckare i engelsk miljö som utspelas en het sommar år 1921. Storyn rullar på, det är lagom intressant och med små toppar av extra spänning av och till, allt eftersom jakten går vidare. 416 sidor.